Een Travellerspoint blog

In Kroatie

mooie plekjes zoeken

sunny 26 °C

Donderdag, 25 april
Het klaarmaken voor vertrek liep voorspoedig, maar dan nog zijn we pas om kwart over tien op pad. En natuurlijk reden we gelijk verkeerd in Ptuj! Draaien in een drukke straat word je niet in dank afgenomen, maar het lukte om de combinatie rond te krijgen. We hadden inmiddels vers brood te pakken gekregen en de juiste weg gevonden. Dat was de E59 richting zuiden. De weg was slecht en het was een beetje kuilen vermijden. We kwamen aan een grenspost: Slovenië uit, paspoort controle. Een stukje verder: Kroatië in en paspoort controle. We konden er vlot doorheen. Weer even verder troffen we de payage, bonnetje uit de automaat trekken en rijden maar weer. Het bleek uiteindelijk HRK 110,- te kosten. Dat zijn Kroatische Kuna en die zijn € 0,13 waard. Benzine kost hier overal HRK 10,23/liter. We volgden de A2 naar Zagreb en moesten nog een keer tol betalen en dit keer contant. Bij gebrek aan Kuna werden dat € 5,-. We zitten buiten Zagreb op een soort rondweg en moeten nu naar de A1 richting Karlovac. Daar is geen rondweg en we werden we dwars door Karlovac gestuurd. Ook niet erg zij het dat de wegen opgebroken waren en dat kostte wel tijd. De airco stond erbij aan want de temperaturen zijn zoals we die graag wilden hebben. Het vinden van Duga Resa leverde ons ook enige problemen op. Foute afslagen, foute weggetjes, hoog de bergen op, man, wat staat dat slecht aangegeven. Uiteindelijk, na veel gezoek, vroeg ik bij een bushalte aan een paar aanstaande passagiers waar Camp Slapic dan wel mocht zijn. Nou, om de hoek dus! Over de brug over de Mrežnice, weer links en we stonden voor de camping. Een vriendelijke ontvangst van een goed Duits sprekende man. “Zoek maar een plaatsje uit” zei hij. De bezetting van de camping? Twee Duitsers en vijf Nederlanders, waarvan we er twee kenden vanuit Ptuj! Tsjonge, is dit wat we zoeken? We vinden een mooi plekje en zetten de caravan met z’n kont tegen een haagje en met de dissel vlak voor de weg (makkelijk wegkomen). We maken kennis met de buren van twee veldjes verder. Wim en Thea uit Tiel. We hebben ondertussen alles opgebouwd en zijgen neer in de hitte.
Wat is dit een leuke camping, leuke bar erbij en een restaurantje. Daar wordt nog hard aan gewerkt want het is ook hier nog geen seizoen. De rivier de Mrežnice stroomt erlangs met aardig wat geweld. Met Thea en Wim zijn we samen uit eten gegaan bij een restaurantje op 50 meter afstand.
Een ongelofelijk bijdehands serveerstertje hielp ons te bepalen wat we zouden eten.
Gevieren kwamen we eruit. Het was meer dan genoeg en van prima kwaliteit. De rekening bedroeg voor ons beiden HRK 160,- en dat staat gelijk aan iets meer dan € 20,-! Je hoort ons niet klagen.
Een kopje koffie bij de caravan van Wim en Thea en de dag was rond. We reden zo’n 160 kilometer.

Vrijdag, 26 april
Het was vanmorgen bij het opstaan een beetje bewolkt maar evengoed korte broeken weer. Er waren wat miertjes gesignaleerd in de villa, al in Ptuj, en nu zagen we er weer een paar rondbanjeren. En daar houden we niet van. Dus de hele achterkant van de Zwit.too ontruimd, de stofzuiger erdoor en daarna de anti-insecticide erop los gespoten. Het effect was killing en dat was de bedoeling.
Wim en Thea kwamen op de koffie en we hebben lekker bijgepraat. Na de lunch hebben we de fietsen van het rek afgehaald voor een tochtje naar Duga Resa. We staan n.l. een 4 a 5 kilometer buiten Duga Resa. Het idee was als je maar langs de rivier de Mrežnice blijft fietsen staan er vast geen gekke klimpartijen op het programma. Vrienden, dat viel een partijtje tegen. Maar we vonden de Mercator Super en kochten wat we nodig hadden, ook mierenlokdoosjes. Maar weer op het stalen ros en terug. Nu maar aan de andere kant van de Mrežnice, dat bleek geen gelukkige keus te zijn want dat hobbelde nog veel meer van hoog naar laag en van links naar rechts. Weer op het camp werd er wat vocht ingenomen en de COBB opgestart: we hadden een partijtje gemarineerde kip gekocht. Lekker zitten smikkelen en mijn riem staat op de vreethaak (dat zeiden ze vroeger bij mij thuis!).
Oh, het weer? Heerlijk, een graadje of 27-28 en een lekker briesje erover heen.
Nog even melden: vandaag werd het internetsysteem hier op de camping vernieuwd. Gelijk een bulderend goed signaal!

Geplaatst door zwit.too 11:53 Gearchiveerd in Kroatië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint