Een Travellerspoint blog

Van Belgie

Op huis aan

rain 15 °C

Dinsdag, 7 oktober ‘14
Het heeft vannacht katten en honden geregend. Daarbij nog wat stevige windstoten.
’t Is nog aardig donker en we hoeven vandaag niet weg.
Om half negen er toch maar even uit. Na een rustig ontbijt (het blijft koud) en koffie besluiten we een paar dingen te gaan regelen. #1: we willen tanken en #2: er moet geld komen.
Op naar St Hubert daar is een tankstation. Na complete vulling vroeg ik aan de dame of er een tapper a flapper in het dorp was en het antwoord was nee. Het goede nieuws was dat ik bij haar wel geld op kon nemen met m’n bakpasje (dus geen extra kosten!). Ook al weer opgelost. In St Hubert staat een joekel van een kerk/kathedraal en ook een klooster geloof ik. We kwamen in de kerk terecht. Holy cow, wat een bakbeest van een gebouw. Het is natuurlijk opgedragen aan Hubertus die in 700-zoveel vrouw en kind verliet nadat hij een edelhert gezien had met een crucifix in z’n gewei. Dat bracht hem op het idee om zich maar onmiddellijk te bekeren tot het katholieke geloof. Met vrouw en kind is het ook goed afgelopen zonder Hubert. Buiten al groot, van binnen sla je helemaal achterover. MEGA!
Er was een expositie waar kleding van geestelijken te zien was. ’t Mag wat kosten, geld, zweet en arbeid. Beelden van geestelijken met kinderkens op de arm doen het op dit moment bij mij niet zo goed, daar zijn zo wat redenen voor.
Op de camping weer een boterhammetje gegeten en weer op pad. Het verkeerde pad. Ik reed in heilige overtuiging (dat moet ik eigenlijk ook niet meer gebruiken) naar St Hubert omdat ik dacht dat Han s/Lesse met zijn grot daar zou liggen. Anneke sputterde tegen maar ik sputterde voort (in de foute richting). Na enig gekrakeel in de tent reden we naar Han. Eerst een expositie bewonderd over opgravingen in de rivier de Lesse en daarna naar het treintje wat ons (+ 6 Francofonen) naar de ingang van de grot bracht. De gids was tweetalig en bracht ons van alles op de hoogte. We hebben inmiddels al wat grotten gezien, maar deze is echt heel geweldig! Ik spaar je de details, maar tijdens de twee kilometer onder de grond zie je de mooiste dingen. De rivier de Lesse was de afgelopen twee dagen door de vele regenval 1 meter gestegen en dat was te zien en te horen.
Tegen zessen stonden we buiten en voor een frietkot (un cot a frites) en daar hadden we zin in. Heerlijk, een puntzak friet, majo, kroket en een Rochefort en een Leffe biertje: tsjooeee, lekker.

Woensdag, 8 oktober ‘14
Was het nu stralend weer geweest en hadden we niet soppend door de oprechte grijze klei lopen stappen, dan, ja dan, waren we wellicht nog wel een dagje gebleven. Maar aangezien het bleef regenen en we geen zon zagen maar wel veel grijze klei meenden we toch maar huiswaarts te moeten gaan rijden. We hebben een afstand van zo’n 340 kilometer te overbruggen: niets in de weg dus. Toen het duidelijk werd dat we op tijd in NL zouden arriveren, konden we oppas Oma Betsy meedelen dat we het van haar over zouden nemen.
Onderweg bleef het regenen en werden de verschillende autowegen van België genomen. Mia wist de weg en zo hobbelden we om Luik heen, op Visé aan en dan sta je weer voor de stoplichten in Maastricht. Hoe ze het voor elkaar krijgen om er zo lang over te doen, dan moet je echt wel een Limbo zijn. Via de A73 gaat het noord op Nijmegen aan, dan staat Arnhem op de borden en dan staat er 338 kilometer op de teller. We zijn weer terug waar we 5,5 weken geleden begonnen zijn. Ook in de regen trouwens.
’s Avonds aan een drankje draaiden we de film nog even terug. De hoogtepunten van deze trip?
Met stip op 1: Sagrada Familia . Op de tweede plaats: Lourdes. De Grot van Han komt op drie. Salvador Dali in Figueras op vier.
We hebben het met het weer enorm getroffen, net als bij onze Noorwegenreis.
En wat bevalt de caravan-auto-combinatie. Totaal gereden: 4500 km.
We hopen dat jullie genoten hebben van onze verhaaltjes en belevenissen.
Lieve groeten van Anneke en Hans

Geplaatst door zwit.too 10:34 Gearchiveerd in België

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint