Een Travellerspoint blog

Jargeau s/Loire

Na Cyrano

overcast 24 °C

Vrijdag, 3 oktober ‘14
Ik weet niet meer wat het is, maar gisteravond hebben we de GPS de afstand uit laten rekenen van Velles naar Jargeau en dat bleek maar 205 km te zijn. Mooi toch? Vanmorgen zetten we de GPS aan en blijkt de weg gekrompen te zijn tot 157 km. Verbazingwekkend.
De route leidde via Chateauroux de tolvrije A20 op. Dat feestje duurde tot Vierzon en daar gaat de teller lopen op de snelweg: péage. En daar hebben we een hekel aan. Dus werd de D2020 naar Orleans de route die we moesten hebben. Als snel probeerde Mia ons van deze weg af te krijgen om volgens ons allerlei kromme binnendoor weggetjes te laten berijden waar wij a) geen zin in hadden en b) ons zinloos leken. Het kwam allemaal goed. We troffen onderweg een Carrefour met een parkeerterrein ervoor en een benzinestation en gasdepot. Nergens plaats voor 11 meter behalve voor het gasdepot: dat werd ‘m dus. Lekkere boodschapjes gedaan en bij de kassa kijk ik naar buiten en zie onze auto en caravan helemaal niet meer staan. Ja ja, dat kan natuurlijk niet. Ik sta al te steigeren om naar buiten te sprinten als Anneke zegt: “De vrachtauto met gasflessen staat er voor, daarom zie je het niet”. Dus eerst maar rustig afgerekend en toen naar buiten. Gasmans was not amused (l’homme de gaz n’était pas amusé) maar daar konden we even niets aan verhelpen. De spullen in de auto gekiept en wegwezen voordat het tot een handgemeen komt!
Bij de D591 moesten we rechts af om bij Camping l’ Isle aux Moulins in het wonderschone plaatsje Jargeau te komen. Mia probeerde ons een hoek van 170 graden te laten maken naar de camping toe, maar dat wisten we van te voren: dat lukt nooit. Doorrijden tot zich een mogelijkheid voordoet om te keren en dat lukte in het wonderschone plaatsje Jargeau. Vervolgens tuften we om 13:00 uur tegen een dichte slagboom van de camping aan. Een rondje gelopen, een plekje gezocht en gevonden en lijdzaam wachten tot half twee want dan zou de camping officieel weer geopend worden.
En zo geschiedde.
De onthaal was niet allerhartelijkst maar wat we wilden weten kregen we te horen en het plekje was oké. De camping ligt tegen de Loire aan en het geheel hier ziet er erg leuk uit, maar de Loire is niet te zien.

Zaterdag, 4 oktober ’14 (4-10-14)
We hebben heerlijk geslapen, ik wat beter dan Anneke want ik heb het kennelijk nogal op een zagen gezet vannacht. Om 07:30 uur wakker worden en ontdekken dat het licht buiten nog niet aan is, is reden genoeg om je nog een keer om te draaien. De caravan, de luifel en de grond liggen bezaaid met bladeren. De herfst is echt ingetreden. Het is rustig op de camping. Er is een aantal vaste bewoners en die hebben gisteren een geanimeerd potje jeu de boules gespeeld. Met zes personen x drie ballen is het al gauw: Mien, waor is mien butje, Mien waor is de but, waor is ’t butje geblêhve?
We snapten van de puntentelling geen snars en wie tegen wie speelde was ons ook al een raadsel, maar enthousiast waren ze wel.
Vanmorgen maar op jacht naar brood voor de lunch. Een leuke wandeling naar het schone plaatsje Jargeau. Ook nog even een kerk binnengewipt waar erg veel met en voor kinderen gedaan werd.
Na de lunch en een stukje sloomheid besloten we een rondje camping te gaan lopen. Vlak achter de caravan loopt een pad dus dat moet kunnen. En het kon ook, alleen waar het pad ophield begon het tijgeren door kniehoog gras.
We hebben in goede gezondheid de camping weer terug gevonden!
Morgen willen we verder en wel richting noord-oost. We mikken een beetje op Reims, maar hebben nog geen idee hoe we gaan rijden. We huldigen nog steeds het standpunt “Pas de Péage” maar het moet wel leuk blijven. De luifel is inmiddels opgerold en alles wordt zoveel mogelijk rijklaar gemaakt.

Geplaatst door zwit.too 7:45 Gearchiveerd in Frankrijk

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Leuk weer! In het vorige verslag schreven jullie iets over "richting Limoges". Dus hoopten we op een verslag van jullie bezoek aan Onadour-sur-Glane. Helaas. Ook Limoges zelf (porcelein!) is niet beschreven. Gemiste kans jongelui! Oh-well, dan maar iets over Champagne :-)

Groetjes uit Nieuw Zeeland
Cilia & Guus

door Cilia & Guus

Hallo Cilia en Guus,
Na diepgaand beraad hebben Anneke en ik besloten dat jullie onze volgende trip uit gaan zetten. Te denken valt aan voorjaar 2015. Het doel moet ongeveer liggen richting Tsjechië, Slowakije, Hongarije. Zoiets. De hoogtepunten waarvan wij verslag moeten doen, graag enige weken voor vertrek communiceren met ons. Wat denken jullie daarvan? LOL
Lieve groeten uit België (tijdelijk)van
Anneke en Hans

door zwit.too

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint