Een Travellerspoint blog

Douville - Bergerac

Naar Velles

sunny 27 °C

Woensdag, 1 oktober ‘14
Heerlijk geslapen en dan wakker worden in een wereld vol van mist! De buurman bracht z’n vrouw naar het vliegveld van Bergerac en kwam terug met de mededeling dat het richting Bergerac nog veel erger was. Bij ons viel het inmiddels al wat mee. Anneke waste wat kleine dingen en we dronken op het gemak een bakje koffie. Een wandelingetje rond de recreatieplas van de camping en even zitten stoeien met internet. We hebben de kranten binnengehaald en die bij de caravan lekker kunnen lezen. Zo blijf je een beetje bij.
Na de lunch, de zon schijnt inmiddels uitbundig, reden we naar Bergerac. We hadden gehoord en gelezen dat het oude centrum erg leuk zou zijn. 25 kilometer verder konden we dat beamen. Vooral de vakwerkhuizen zijn erg mooi. Ook de Eglise de Notre Dame de Bergerac mag er zijn. Verder troffen we twee standbeelden van die Cyrano, je weet wel, van die grote neus.
Op een terrasje probeerden ze ons een gewoon biertje te verkopen voor een bière blonde. Ik kon het het obertje niet aan het verstand brengen dat dat twee verschillende dingen zijn. Dus ik wilde de twee biertjes niet en we taaiden af. Een paar kroegjes verder hebben we een Leffe Blonde en Leffe Ruby besteld en dat was genieten in het zonnetje.
Op het gemakje weer terug naar de Camping d’Orpheo Negro. Er zijn een paar stellen bij gekomen en niemand weggegaan. Maar er is plaats zat. Wij willen morgen verder naar iets onder Chateauroux.

Donderdag, 2 oktober ‘14
Gisteravond alle mogelijke zaken voorbereid om vanmorgen op tijd weg te kunnen wezen. De GPS had gisteren berekend dat we zo’n 290 kilometer te rijden hadden naar Les Grands Pins in Les Maisons Neuves – 36330 Velles. Toen we vanmorgen wegreden en de GPS aanzetten bleek het ineens maar 250 kilometer te zijn. Dat vinden we ook goed. We moesten weer de N21 op en richting Périgueux en dat was zo’n 25 kilometer. Vandaar uit volgt de N21 zijn weg naar Limoges. Da’s best mooi rijden door een afwisselend landschap. Na Limoges kun je de A20 op en die is tolvrij maar wel vierbaans. En dat betekent doorscheuren. Onze combinatie zit dan gemiddeld rond de 90 km/uur.
Wat een feest is dat. Maar aan alle feestjes komt een eind! Bij afslag 15 moesten we van de weg af en de parallelweg volgen naar de camping. En daar stonden we voor de deur om 14:00 uur! Schitterend weer en zoek dan maar een plekje. We hebben inmiddels geleerd dat in deze tijd van het jaar de ochtendzon (if any) erg lekker is en zo hebben we dan ook ons plekje gezocht op een groot rond grasveld met een Belgische camper in de buurt.
Tegen het eind van de middag verschijnen er meer caravans en campers maar druk wordt het niet.
De Belgische camper stopt om zes uur alle spullen die buiten staan, denk aan tafel en stoelen, krukjes, naar binnen en wij denken dat ze zomaar kunnen vertrekken. Niets is minder waar, alles zit dicht, maar de schotel op het dak begint te draaien: bingo! BTMT op de buis! Vertaling: Beau Temps, Mauvais Temps. Niet te geloven.
Nog een fenomeen wat me al weken verbaasd: de grijze brigade, de pensionado’s, de jubilario en daarvan dan het mannelijke deel, heeft zich snor en baard aangemeten. Joep van het Hek heeft dat jaren geleden al omschreven als mannen met een spekende kut. Moeten ze zich bewijzen, zijn ze te lui om zich te scheren: ik weet het niet maar het verbaast me wel.
Vandaag dus maar zo’n 250 kilometer gereden in geweldig weer en op een erg lekkere route.

Geplaatst door zwit.too 11:11 Gearchiveerd in Frankrijk

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint