Een Travellerspoint blog

Vanaf heilig water

Verder noord

sunny 26 °C
Bekijk Naar GAUDI ? op zwit.too's reiskaart.

Maandag, 29 september ‘14
We hadden besloten om nog een dagje Lourdes er aan vast te plakken. Zo veel ervaringen verwerken kost meer tijd dan één nachtje slapen. Onze hoofdjes lopen om maar er worden ook praktische zaken aangepakt zoals daar zijn: een handwasje draaien, een scheerlijntje fabrieken, boodschappen doen en uitgebreid lunchen met een lekker sushi-pakket en een glaasje rosé. Het is een bewolkte dag maar de temperatuur is prima. Ik zoek eindelijk uit hoe ik nou die stormbanden effectief aan de luifel vast kan maken, doe een tukje en Anneke sopt de caravan terwijl ik de website update.
Morgen gaan we een aardig stuk noordwaarts en we tuigen de caravan alvast een stukje af. Het vloerkleed ingepakt (droog) en dan begint het te druppelen. Heilig Water? Wij weten het niet. Je wordt er niet erg nat van. Inmiddels is Anna aan de maaltijd bezig, zitten de stoelen in de auto, schrijf ik dit nietszeggende verhaaltje en gaan we zo aan de maaltijd. Eigenlijk is er geen barst gebeurd vandaag; sorry, niets anders te melden.

Dinsdag, 30 september ‘14
Het was vanmorgen droog toen we vertrokken van Camping de Sarsan in Lourdes.
Op het laatste moment sprong nog net de stroom eraf: een waterkoker en een föhn zorgen voor wat frictie op het stroomnet. Maar onze onvolprezen kampeerbaas was er al op zijn mountainbike en schakelde de 6 Ah weer in. Tevens liet hij de stroomkast los zodat we weg konden wanneer we klaar waren. Wat een geweldige camping is dit, mede, of vooral, door de inzet van de campingbeheerder!
Jawel, om half tien reden we de camping af om onmiddellijk op de N21 te belanden. De route is niet zo moeilijk en gaat via Tarbes, Auch, Agen naar Bergerac. Dat alles over de N21 zoals ik al zei.
We hadden een camping uitgezocht bij Douville, puur op de afstand. Het heet camping- caravaning d’Orpheo Negro. We vinden namelijk 300 kilometer op een dag met een caravan aan de haak genoeg. Laten we nou eerst naar een verkeerde camping rijden! Via de GPS had ik die ook in beeld gekregen, maar hij was na 18 september al gesloten. Dat wordt toch een probleem: hoe later in de tijd hoe meer campings de deuren sluiten.
Maar even de andere camping in de GPS en 4,5 kilometer verder reden we achter een Engelse camper het terrein op. Ook al weer klaar. We zitten nu in Douville (op geen kaart te vinden) en dat ligt precies tussen Bergerac en Périgueux in. Een leuke camping met veel vaste gasten. Alles is om een klein meertje gesitueerd waar gezwommen en gepaddleboat (gewaterfietst) kan worden.
De grond is bezaaid met eikeltjes en regelmatig klinkt er een luide tik van een eikel op het dak van de caravan of de auto. We hebben onderweg veel regen over ons heen gehad en dat komt de snelheid ook niet ten goede. De bezetting van het lapje grond aan het meer voor de gasten bestaat uit 1 x Engelse camper, 1 x Engelse caravan en 3 x Nederlandse caravan: hoe bestaat het, 80 % caravans, dat gebeurt niet vaak. Meestal ligt de verhouding andersom.
Ongeveer 290 kilometer er door gejaagd (!) vandaag in slecht weer. Gelukkig is het niet koud.

Geplaatst door zwit.too 9:43 Gearchiveerd in Frankrijk

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint