Een Travellerspoint blog

Rondje Villegly

naar Lourdes

sunny 25 °C
Bekijk Naar GAUDI ? op zwit.too's reiskaart.

Donderdag, 25 september ‘14
Er werd eerst een was gedraaid en dat is de laatste voor we thuis zijn. (We kunnen erg lang toe met onze was!!!) Toen dat allemaal aan de lijn hing en ik voor het eerst in weken weer eens een lange broek aantrok vanwege de koude wind togen wij op pad naar het fraaie, stille dorpje Villegly, waar onze camping in ligt. Het doel was drieledig: a. post wegbrengen, b. brood halen en c. wijn proeven.
Er ligt hier namelijk een Domaine Moureau en het Chateau Villegly. Daarvan zijn 5 heerlijke (nou ja) wijnen beschikbaar. We kregen een degustation aangeboden. Wat ons opviel, maar we zijn geen kenners, dat er voor 5 verschillende wijnen steeds hetzelfde glas werd gebruikt. Er was geen glaasje water om je mond te spoelen of een stukje brood voor hetzelfde effect. De geteste wijn spuugden we niet uit maar het restant in het glas ging in een RVS emmertje.
We kochten een Chateau Villegly, een dure bewaarwijn van de Minervois druif. En we schaften 3 liter rose aan die we beiden erg lekker vonden. Leuk om zo je Frans te testen!
Na de lunch hadden we ons voorgenomen om een route te gaan rijden hier in de buurt.
Caunes Minervois was de eerste stop want daar bevindt zich een twee-verdiepingen klooster. Vroeger lag het op een pelgrimsroute maar nu niet meer. De bijbehorende kerk vonden wij een rotzooitje maar wel erg oud. De oudste delen stamden uit de 9e eeuw. Op pad maar weer, we zijn al een keer of drie verkeerd gereden en we dreigen nu ook weer fout te gaan: een ongelofelijk slechte weg met voor ons twee campers. Die konden al hun glazen en breekbaar spul ook vervangen. Maar waar we uitkwamen was wel weer de moeite waard. In dit gebied zie je veel rood marmeren beelden en die groeve vonden we. We hebben er een leuke wandeling gemaakt en op de rand van de Gorge du Cros het uitzicht staan bewonderen. Via dezelfde weg hobbelden we ook weer naar beneden naar Caunes Minervois en dan ben je ook zo weer op de camping voor een kopje thee bij de tent.

Vrijdag, 26 september ‘14
We hebben al een tijdje geleden het plan opgevat om Lourdes te gaan bezoeken. Van Villegly naar Lourdes is zo’n kleine 300 kilometer: dat moet dus kunnen. De extra uitdaging ligt in het feit dat we weigeren de Péage te pakken.
Hoe het verder liep? Van de camping Le Moulin de Ste Anne ging het richting Carcassonne. We reden er gelukkig omheen. Daarna Was het borden volgen naar Toulouse. Blauwe borden met Toulouse erop betekent Péage, groene borden met Toulouse erop betekent het goedkope alternatief. In Toulouse slechts een keer fout afgeslagen en Mia herstelde dat snel. Dan richting Muret en St Gaudens. Vanaf hier moet je naar Tarbes, maar dat vond Mia niet goed en liet ons heuvel op en dalletje in naar Bagnères de Bigorre rijden. Op een onoverzichtelijk kruispunt zijn we gestopt om eens uit te zoeken waar we in Maria’s naam zaten. We vonden het niet (te grote schaal) maar een passerende Franse dame wist ons op weg te helpen. Het kwam allemaal goed en Lourdes verscheen weer op de borden. We zaten vlak bij de camping toen we een bordje zagen staan met Camping de Sarsan er op en die moesten we hebben. Richtingaanwijzer uit, gierende remmen achter ons, en wij de hoek om. Komen we toch op een kippenweggetje terecht met… jawel … een tegenligger. Onze tactiek is hard doorrijden dan wordt de opponent nerveus en gooit ‘m onmiddellijk in z’n achteruit. Ook nu werkte de grap weer en we bedankten uiterst vriendelijk!
We tuffen de camping op een gaan naar de receptie. Een joviale jonge zetbaas/campingbaas schreef ons in en begeleidde ons naar een mooi plekje. “Ochtendzon hier, ’s nachts wordt het koud en dan is dat lekker”. Helemaal mee eens. Een beetje prutsen om recht te komen maar dan staat het ook.
We zijn zes uur onderweg geweest en hebben 283 kilometer afgelegd. Onderweg fruit gekocht en verderop uitgebreid geluncht. Rond vier uur reden we de camping in Lourdes op.

Geplaatst door zwit.too 7:38 Gearchiveerd in Frankrijk

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint