Een Travellerspoint blog

Naar Carcassonne

Vanaf Sint Vader Visser ...

sunny 28 °C
Bekijk Naar GAUDI ? op zwit.too's reiskaart.

Zondag, 21 september ‘14
Vanmorgen was het bewolkt of bedekt, hoe je het ook wilt noemen: geen zon dus. Binnen is het nog steeds 22 graden, niks mis mee. Samen met A+C hadden we besloten naar Roses te gaan. Dat ligt aan de noordelijke kant van de Baai van Roses en er is iedere zondag een grote markt. Om 10 uur zaten we in onze auto en tuften we naar Roses, een afstand van zo’n 20 kilometer. Met moeite de auto geparkeerd op redelijke afstand van de markt. Wat een feest: hoeden, petten en damescorsetten…maar hier was het hoeden en petten en Bh’s, polo’s, T-shirts, hoody’s. jurkjes, rokjes, riemen, sandalen, schoenen en sieraden en andere ongein.
De dames roken en snuffelden aan alles wat hun aandacht had, maar tot kopen kwam het (gelukkig) niet. Ze waren een weinig teleurgesteld want ze hadden groenten en fruit verwacht en dat werd er totaal niet aangeboden. We gingen op zoek naar een kopje koffie en dat lukte. Dat de “cappuccino” gewoon een kop zwarte koffie was met een kwak gesuikerde slagroom erop mocht de pret niet drukken. We liepen nog wat rond door allerlei straatjes vol met toeristen en belanden uiteindelijk voor een drankje en een hapje alweer op een terras. Wat een toeristische omgeving, hier loopt de hele grijze golf de boulevard plat. We hebben het weer gezien en gaan met de auto weer terug naar St Pere Pescador. Wij willen morgen verder en Christien en Arno blijven nog even en dus dronken we nog even een afscheidsdrankje. Spontaan werd er ook nog een boek van ons aangeschaft voor een vriendenprijs: dus ook wij zijn blij.

Maandag, 22 september ‘14
Allereerst even dit: de 67 jarige Nederlandse vrouw die in Sant Pere Pescador is verdronken is NIET Anneke! Verdomme nog aan toe, ze is 68 jaar! En ze kan heel goed zwemmen! Maar nu serieus: diegenen die ons hierover gemaild, gewhatsappt of anderszins benaderd hebben: duizend maal dank! Heel attent en we begrijpen hieruit dat jullie ons in het hart hebben gesloten. (Vreselijk, zegt Anneke!)
Bij ons liep het geplande vertrek zoals het moest, maar bij Arno en Christien (die zouden nog wat langer blijven) liep het anders. We zien dat er ook ingepakt wordt. Hoe dat kwam? Arno had nog even wat rondgekeken op weersites en gezien dat er Atlantische rommel over de Spaanse Peninsula heentrok en dat aan de andere kant (de noordkant) van de Pyreneeën het er een stuk gezelliger uitzag. Dus ook zij besloten te verkassen, maar naar een andere hoek van la douce France.
Om 5 over 10 reden we de camping af en zoals vaker hebben we moeite om de juiste weg te vinden, ook nu was dat het geval. Dus St Pere werd drie keer in de rondte gereden waarbij ik 1 x een verkeershobbel miste wat tot enig glasbreuk leidde, zoals later bleek. Maar goed, eenmaal onderweg liep het als een treintje. Het eerste stuk, Spanje uit, via La Jonquera, kenden we al. Daarna reden we een iets andere weg richting Perpignan. Daarna kwam Narbonne op de borden en toen kwam Toulouse in beeld. Maar dat is veel verder op. We wilden naar een camping in de buurt van Carcassonne. Villegly-en-Minervois heet het plaatsje en de camping heet Sites & Paysages Le Moulin de Ste Anne. Er zijn zat plaatsen en het ziet er heel leuk en netjes uit. We planten de 11 meter neer op een keurig veldje, ombladerd met struiken. Het is gewoon 25 graden en derhalve redelijk zweterig om een caravan neer te zetten. Er staat ruim 200 kilometer op de teller en het rijden ging lekker. Hier in de buurt is een hoop te zien dus we zijn nog niet weg hier.

Geplaatst door zwit.too 11:22 Gearchiveerd in Frankrijk

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Inderdaad: ook wij zijn erg geschrokken en hebben er enkele uren mee rond gelopen of het Anneke zou zijn. Gelukkig had je enkele uren eerder een felicitatie naar Guus gestuurd en konden wij weer opgelucht adem halen. Veel plezier in Carcasonne. Kijk voor ons even of Pinoccio er nog steeds staat. :-) Liefs en knuffels van ons allebei.

door Guus en Cilia

Attent van jullie! Fijn om te horen. Alles is hier gezond zoals je inmiddels begrepen hebt. Morgen gaan we naar Carcassonne, maar vertel me even wat Pinoccio is en waar het te vinden.
Liefs van
Anneke en Hans

door zwit.too

Pinocchio is een grote houten pop in felle kleuren en staat/stond buiten bij een van de vele souvenirwinkels in het oude fort van Carcassonne.

door Cilia en Guus

Haha, je meent het. We kennen Pinocchio uit de streek bij Aoste (I), daar barst het er ook van. Maar...we zullen naar 'm uitkijken.

door hans

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint