Een Travellerspoint blog

Volgende plek

op Camping RIu in St Pere Pescador

sunny 23 °C

Vrijdag, 19 september ‘14
Gisteravond zaten we te genieten van de rust die ons beloofd was. Maar dan begint ineens iets lawaai te maken. Een stationair draaiende motor, een landbouwvoertuig? Geen idee. Anneke trekt op onderzoek uit. Het blijkt een Engelse camper te zijn die een afzuigkap aan heeft staan die een hoop irritant geluid maakt. Hier zitten we niet op te wachten. Even later komt de Heer des Campers langs en ik spreek hem aan. Hij zegt dat zijn vrouw aan het koken is en dat het met 10 minuten wel voorbij is. Het wordt meer dan een kwartier en ik steek mijn hoofd om de hoek van onze caravan. Ik hoor een brul dat ik me moet vervoegen bij de in haar eer aangetaste dame (=viswijf). Ik deel mede dat ik me niet geroepen voel om me door haar te laten commanderen. Ik vraag dus waarom er nog steeds zo’n herrie is. Dat had ik niet moeten doen want…. Er volgde een stroom niet relevante argumenten op viswijventoer. Ik draai me om een loop terug. Even later gaat het geluid af en valt de camping in een diepe rust, heerlijk.
Anneke meldt vast dat we gaan verkassen anders erger je je toch maar aan dat stel. Is wel zo, maar betekent ook een hoop werk.
Vanmorgen dus aan het werk. De caravan klaarmaken voor een stukje rijden naar een andere plek. Het lukte allemaal zoals gepland. We zitten uit te hijgen onder de luifel en wat denk je? Arno en Christien! Die hadden het ook gehad op Camping Barcelona in Mataró en waren op tijd vertrokken. Ze wisten dat we in Sant Pere Pescador zaten. Vanmiddag een stukje gelopen naar het plaatsje, maar dat stelt helemaal niets voor. Op een terrasje hebben we een drankje genuttigd en een tapas-gerechtje (garnalen met knoflook gebakken in olijfolie) gegeten. Op de camping Riu hebben we vervolgens nog samen een drankje genuttigd. De temperatuur is beter te verdragen en er staat hier meer wind die lekker door de caravan waait.
Insecten: 2 x een mierenaanval gehad en deskundig gekild, slechts een enkeling durft zich nog te vertonen. Muggen: we dragen allebei een muggen afwerend bandje en we hebben het idee dat het werkt. Vliegen: daar word je simpel van. Ze kriebelen alleen en doen verder niets. Stomme beesten.
Met ons gaat het prima.

Zaterdag, 20 september ‘14
Het was vanmorgen een beetje bedekt toen we wakker werden. Mooi, tijd voor groot onderhoud van het lijf, een rustig ontbijt, koffie en daarna op pad. Dat pad liep vanaf de camping naar de Middellandse Zee en zou, volgens de receptie juf zo’n 35 minuten in beslag nemen. En dat verhaal klopte: na 30minuten stonden we op een heel rustig strand in de Badia de Roses in de Mar Mediterrani. Deze laatste kreten stammen uit het Catalaans en betekenen dat we ons bevinden in de Baai van Roses in de Middellandse Zee. Weet je dat ook weer.
Hier en daar een paar mensen en vrijwel niemand in zee. Wel zonnebaders en het liefst zo vet mogelijk. “3x per uur keren”.
Mijn Anna en ik (jawel, ook ik) hebben de woeste golven getrotseerd en zijn helemaal koppie onder geweest om vervolgens op een zandbank weer op adem te komen. Tsjonge, wat een avontuur.
We moesten nog wat inkopen doen en we hadden een bord “Carrefour” gezien. 8 minuten, stond erop. Afijn, we hebben het nooit gevonden en onze inkoopjes uiteindelijk in Sant Pere Pescador gedaan. Bij Arno en Christien hebben we ons weer te goed gedaan aan wat alcoholische versnaperingen. Het is inmiddels bijna acht uur en de avondmaaltijd staat te pruttelen. Mooie dag vandaag,

Geplaatst door zwit.too 10:56 Gearchiveerd in Spanje

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Het is weer een prachtig verhaal en complimenten voor de mooie foto's, hier genieten we weer van.
Ga zo door . . . . . .gr. berry

door Berry

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint